Betalingsmoeilijkheden kunnen veel oorzaken hebben: misschien heb je een zware professionele tegenslag moeten verwerken, is er een verkeerde inschatting van kosten-baten geweest of heb je problemen gehad met personeel of leveranciers.

Incasso

Veel financiële problemen en vooral het escaleren ervan, met bijkomende kosten van incassokantoren of gerechtsdeurwaarders, kunnen voorkomen worden indien je op tijd het heft in eigen handen neemt. Let er ook op dat je eigen facturen tijdig worden betaald; deze kordaat en correct innen kan veel cashflowproblemen helpen voorkomen.

Schulden afbetalen

Samen met jou maken we van een moeilijke situatie het beste: we lijsten openstaande schulden op, controleren deze om zeker te zijn dat de afrekeningen wel correct zijn en proberen met je schuldeisers een afbetalingsplan te regelen.

Gerechtelijke reorganisatie en faillissement

Indien een afbetaling niet mogelijk is, kijken we samen met jou wat de beste oplossing voor je situatie is. Een belangrijk redmiddel kan de gerechtelijke reorganisatie zijn, waar zowel voor- als nadelen aan verbonden zijn.

Ook een faillissement hoeft geen onoverkomelijke ramp te zijn, soms is het de enige oplossing en kun je wel degelijk nog hopen op een toekomst met een propere lei. We informeren je over alle belangrijke aspecten en staan je bij gedurende de hele procedure.

Graag meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.