Betalingsmoeilijkheden kunnen veel oorzaken hebben: misschien heb je een tijd geen inkomen ontvangen door een slepende ziekte, heb je een zware professionele tegenslag moeten verwerken of heeft een inschattingsfout grote financiƫle gevolgen teweeggebracht.

Incasso

Veel financiƫle problemen en vooral het escaleren ervan, met bijkomende kosten van incassokantoren of gerechtsdeurwaarders, kunnen voorkomen worden indien je op tijd het heft in eigen handen neemt. Controleer ook altijd wat van je gevraagd wordt, de wet laat immers niet zomaar alle interesten en schadebedingen toe.

Schulden afbetalen

Samen met jou maken we van een moeilijke situatie het beste: we lijsten openstaande schulden op, controleren deze om zeker te zijn dat de afrekeningen wel correct zijn en proberen met je schuldeisers een afbetalingsplan te regelen.

Collectieve schuldenregeling

Indien een afbetaling niet mogelijk is, kijken we samen met jou wat de beste oplossing voor je situatie is. Een belangrijk redmiddel kan de collectieve schuldenregeling zijn, waar zowel voor- als nadelen aan verbonden zijn. We informeren je over alle belangrijke aspecten en staan je bij gedurende de hele procedure.

Graag meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.