Of je nu een projectontwikkelaar, (onder)aannemer, (interieur)architect of bouwheer-consument bent: een bouwproject brengt een complexe samenhang van juridische verbintenissen met zich mee. Er zijn veel handen nodig om een werf tot een goed einde te brengen, vaak verspreid over verschillende partijen.

Ongeacht welke rol je in dit verhaal speelt, de wet (en vaak ook je contract) geeft heel wat mogelijkheden om duidelijke afspraken te maken of, mocht je erin verzeild geraken, onaangename problemen op te lossen.

Wij hebben doorheen de jaren ervaring opgebouwd aan elke kant van de tafel. We helpen je graag doorheen de verschillende fases van het project, zodat je snel je doel bereikt en kan genieten van een opgeleverd bouwproject.

Overeenkomsten

Architectenovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten, vorderingsstaten, werfverslagen,… Zelfs een bescheiden bouwproject brengt al snel een hoop formaliteiten met zich mee.

Gelukkig biedt de wet, afhankelijk van je project, heel wat automatische bescherming: bijvoorbeeld de Wet Breyne voor de bouwheer van een privéwoning. Maar toch is er nog veel waarover je vrij afspraken kan maken: oplevertermijnen, vertragingsboetes, of er al dan niet een definitieve oplevering moet gebeuren,…

Of je nu goed voorbereid aan een bouwproject wil beginnen, of je wil bevragen over de mogelijkheden bij een conflict: wij kunnen je adviseren over opties.

Overeenkomsten

Bouwgeschillen

Een fout of vergissing is snel gebeurd, kan snel schade met zich meebrengen en kan in veel verschillende omstandigheden voorkomen: je werk als architect blijkt in de praktijk niet zo waterdicht als je gehoopt had, de berekeningen van de stabiliteitsingenieur houden geen stand,…

Of je nu verantwoordelijke of slachtoffer bent: we gaan samen met jou na wie aansprakelijk is voor de geleden schade en wat de gevolgen kunnen zijn. We sturen zoveel mogelijk aan op een minnelijke oplossing van het probleem, zodat elke partij zo snel mogelijk geholpen is én de voortgang van de werf zo weinig mogelijk nadeel ondervindt.

Bouwgeschillen

Verhuur of verkoop van onroerend goed

Bouwen is pas het begin. Vaak wordt een werf opgericht om een investering op te richten, of doet er zich een gebeurtenis voor waardoor de verhuur of verkoop van een onroerend goed ter sprake komt.

Goede afspraken met vastgoedmakelaars en potentiële huurders en kopers, ook al in de onderhandelingsfase, maken goede vrienden. We lichten je graag de belangrijkste aandachtspunten toe en staan je bij tijdens deze grote stap.

Verhuur of verkoop van onroerend goed